studio JinSik Kim| studiojinsik@gmail.com​

© 2013 - 2019 by JinSik Kim

The Mail Box for LAIFLO

to see LAIFLO story

Winner of 2019 Wallpaper* Design Awards

Material

Stainless steel

220x308x60(mm)

Status

Limited edition

Assistant

Delphine Lejeune

Photo by 

Minhwa Maeng

In 2018

Starting point of the project is from a wall. It is to express a mail box which reveals its presence from a wall quietly. You can recognize the mail box when you need it slowly. The mail box formulates something like flat feeling but you realizes its volume by shaping distances and intervals. There is spaces to hold mails at narrow both side. Thus the aesthetics of simplicity include a small function.

벽으로부터 자신의 존재를 조용히 드러내는 우편 보관함을 표현하려 하였다. 필요에 의해서만 그 존재를 찾을 수 있도록 모든 디자인적 요소를 벽의 일부로 느껴지도록 고안하였다. 평면적 인상을 가지는 동시에 옆면의 단차와 간격을 통해 입체감을 나타낸다. 사용자가 우편물을 옆쪽의 좁은 공간에 보관하는 행위를 의도하였다. 단순함의 미학이 작은 기능을 포함하고 있다.

ⓒTobias Alexander Harvey for Wallaper* Design Awards